Škoda Octavia Scout: Plasty na scénu | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Škoda Octavia Scout: Plasty na scénu

Nová Škoda Octavia Scout

Škodovka ukončila spekulace o načasování příchodu terénní Octavie Scout nové generace – poprvé se ukáže na březnovém autosalonu v Ženevě a prodej odstartuje v září.

(více v čísle 8/14)

Podle zažitých konvencí přibyly na karoserii černé ochranné plasty doplněné o stříbrné nástavce nárazníků. Ve srovnání s minulou generací nelakovaných ploch výrazně ubylo, jako by nám chtěl skautík naznačit, že mu jde víc o efekt a image než skutečnou ochranu před nástrahami přírody.

Nová Škoda Octavia Scout
Autor: Škoda Auto

Obrázek si můžeme udělat i podle světlé výšky podvozku. Nový scout je proti standardnímu kombi zvýšený o 33 mm, světlost v jeho podání tedy činí 173 mm. Předchůdce přejel o 7 mm vyšší překážky. Nájezdové úhly ale mají být větší. Nebude chybět pohon všech kol, a sice prostřednictvím nejnovější, tedy páté generace mezinápravové spojky Haldex. Mezi další rozlišovací znaky terénní verze patří standardně montovaná sedmnáctipalcová kola specifického designu, vůz na prvních fotkách má ještě hliníkové kryty zrcátek – i ty si dovedeme představit v základní výbavě, má je například i yeti ve verzi Outdoor.

K motorové paletě se Škoda Auto vyjadřuje skromně: jeden benzin a dva diesely. Podle našich informací půjde o agregát 1.8 TSI/132 kW a 2.0 TDI naladěný na 110 a 135 kW. Výrazný posun nastane v tažných schopnostech scoutu – přípustná hmotnost přívěsu vzrostla o 25 % na rovné dvě tuny.

Nová Škoda Octavia Scout
Autor: Škoda Auto

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
8 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851