Volvo XC60 D5 Summum: Doladění | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

24. 2. 2014

Volvo XC60 D5 Summum: Doladění

Volvo XC60 D5 Summum

Fotogalerie

7 fotografií

Facelift v podání Volva XC60 neznamená jen mírné ladění designu, ve Švédsku sáhli lehce i na techniku.

(více v čísle 8/14)

Pokud bychom měli hodnotit nově ztvárněnou příď, musíme říct, že fanoušky faceliftovaného provedení tak úplně nejsme. S jednolitými světlomety je výraz XC60 jistě ucelenější, ztratil však na originalitě. I uvnitř jsme přemýšleli, jestli se nový digitální přístrojový štít do luxusem hýřícího interiéru s typickou švédskou atmosférou hodí. Do menšího a mladistvého Volva V40 určitě, digitalizované XC60 však působí jako pětačtyřicetiletý kravaťák s kšiltovkou. A kšiltem dozadu.

Základní a velmi povedený koncept interiéru se podle nás příliš neshodne s novým digitálním panelem přístrojů
Autor: Svět motorů

Technické změny zastupuje hlavně použití mezinápravové spojky Haldex páté generace, s níž se Volvo XC60 naučilo rozdělovat točivý moment mezi jednotlivá kola. Což se pozitivně projevuje zejména v zatáčkovitých pasážích, kde se švédské SUV chová již docela agilně. Určitě vítané zlepšení, neřekli bychom však nezbytné. Volvo XC60 je celkově takové rozvážné a svižnější jízdě se brání silou své fl egmatické osobnosti. I proto nemáme potřebu kritizovat občas váhající šestistupňový automat, k volvu a jeho klidné atmosféře nakonec tak nějak patří. Stejně i typický projev dvojitě přeplňovaného pětiválce, který dělá pocitově větší ramena, než bychom podle nejvyššího točivého momentu 440 N.m odhadovali. Úžasný motor!

Pětiválec by mohl někdo označit za hlučnější, my jeho projev považujeme za libozvučný, spotřeba se udržuje pod devíti litry
Autor: Svět motorů

I po modernizaci je XC60 stále jednoznačné volvo. Jestliže s hodnotovým žebříčkem švédské automobilky nesouhlasíte, kamenem hodíte snadno. Právě vzhledem k prioritám Volva bychom však očekávali komfortnější nastavení podvozku.

Volvo XC60 D5 Summum
Autor: Svět motorů

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
8 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851