Renault Twingo: Velké stěhování | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Renault Twingo: Velké stěhování

Renault Twingo

Renault odhalil třetí generaci legendárního twinga. A dějí se věci! Motor hledejte vzadu, kam se přestěhoval i s poháněnou nápravou.

(více v čísle 8/14)

Renault se rozhodl dále umocnit podstatu twinga – chtěl přinést zákazníkům více vnitřního prostoru, praktičnosti a jízdní agility v ještě menším balení. Řešení? Přesunout poháněcí soustavu dozadu. Co ale s obrovskými náklady na vývoj? Podělit se jiným výrobcem. A tak vznikla dohoda mezi Renaultem a Daimlerem, který koncepci „vše vzadu“ tak jako tak vyvíjí pro nové generace smartů. Řidiči se tedy mohou těšit nejen na sportovní naturel daný zadním pohonem a motorem vzadu, ale i vynikající manévrovatelnost, protože přesun agregátu dovolil zvětšit rejd předních kol. Novinka se prý otočí na pětníku. Z nového uspořádání těží také interiér, který mohl narůst do rozměrů auta vyššího segmentu. Hned v Ženevě si to proměříme a vyzkoušíme.

Renault Twingo
Autor: Renault

Výsledek spolupráce automobilových gigantů vidíte na obrázku. Nejspíš se shodneme, že to twingu sluší, ale chtělo by to trochu více kreativity. Přátelský čumák s výrazným rukopisem francouzských designérů patří k nápaditějším, boční silueta, sklon zádě a vysoký boubelatý čumák ale jako by z oka vypadly Fiatu 500. Moc na tom nemění ani fakt, že se Renault ve svých prohlášeních odvolává na první twingo a ještě starší Renault 5.

Kromě přesunutí hnacího řetězce dozadu přichází twingo s další významnou inovací – prohlédněte si fotky ještě jednou a důkladně. Nezdá se vám to, těch dveří je opravdu pět. A pozor, nejde jen o praktičtější alternativu. Twingo III bude výhradně pětidveřové!

Jak už se stalo u malých vozů zvykem, dává i nový Renault Twingo prostor k realizaci vlastních představ: pestré barvy, dekorační prvky a polepy, různé podoby zrcátek a ochranných lišt. Je libo twingo dravé, nebo naopak roztomilé? Nic nebude problém, a sice od září letošního roku.

Renault Twingo
Autor: Renault

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
8 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851