Audi A3 Limousine: Reprezentace C | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

11. 3. 2014

Audi A3 Limousine: Reprezentace C

Audi A3 Limousine 2.0 TDI Ambition

Fotogalerie

7 fotografií

V nižší střední třídě si můžete pořídit sedan, který se stylem blíží opravdové „prémiovce“. Viz Audi A3 Limousine.

(více v čísle 10/14)

Na rozdíl od nejhlavnějšího z konkurentů – Mercedesu CLA – se Audi vydalo velice klasickým, usedlým směrem. A na půdorysu segmentu C připravilo sedan relativně snadno zaměnitelný s větším A4, který je již zavedeným a ověřeným manažerským reprezentantem.

Že jste o třídu níž, poznáte hlavně podle interiéru. Kvalitu materiálů nemyslíme ani v náznaku, ta je mimořádná až dokonalá. Velmi se nám rovněž líbí minimalistický design přístrojové desky. Nižší střední třídu prozrazují rozměry interiéru. A to velmi naléhavě, Audi A3 působí dost stísněně i na zvyklosti „céčkových“ modelů. Hlavně vzadu, kde jsme se marně pokoušeli odhalit na prostornost příznivý vliv platformy MQB. Práci jsme měli o to těžší, že naši hlavu utlačovala výrazněji klesající střecha. U sedanu konstrukční nezbytnost.

Daný je rovněž sportovní podvozek, tedy v případě testované specifi kace Ambition. Nechápeme, proč u Audi A3 s jinak příkladně komfortním podvozkem jsme standardně obdařeni tvrdším nastavením. Zvlášť u sedanu, který by měl být z podstaty věci konzervativnější. A to ještě každé A3 Limousine vyjíždí se standardně tužší zadní nápravou, protože větší zavazadlový prostor hrozí důslednějším využíváním užitečné hmotnosti.

Jestliže požadujete v rámci nižší střední co možná nejreprezentativnější vzhled a z nějakého důvodu se vám šikne i kufr se základním objemem 425 litrů, variantu Limousine vám asi nerozmluvíme. Ostatním doporučujeme zůstat u levnější, praktičtější a pohodlnější verze A3 Sportback.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
10 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851