Budoucnost: Co vše nás ještě čeká? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Budoucnost: Co vše nás ještě čeká?

Ford Ranger SUV

Fotogalerie

5 fotografií

Je to neuvěřitelné, ale na automobilovém trhu stále ještě existují trhliny pro další modely. Už brzy budeme velmi překvapeni!

(více v čísle 12/14)

Hyundai cítí ve výrobním programu mezeru pod ix35, Land Rover chce napasovat další SUV mezi evoque a discovery, menšího sourozence dostane i Ssangyong Korando. Na bázi Fordu Ranger se navíc chystá plnohodnotné SUV a z Opelu Adam bude nefalšovaný sporťák.

Ford Ranger SUV

V Jižní Africe vznikající stylový pick- -up se má čile k světu, proto jeho portfolio brzy rozšíří úplně nová karosářská verze. Již v druhé polovině letošního roku poznáme SUV, které se s výchozím „náklaďáčkem“ bude technicky i vzhledově shodovat. Zřejmě však získá samostatné označení. S uplatněním vozu se prý počítá na všech kontinentech, kde má Ford zastoupení. Mimochodem SUV na bázi pick-upu není zase tak ojedinělým jevem – třeba upravené Mitsubishi L200 znají jihoafričtí motoristé jako Pajero Sport.

 

Hyundai ix25

Nový crossover od Hyundaie má debutovat na pekingském autosalonu již za měsíc. Jak naznačují proporce karoserie s rovnými sloupky a plochou střechou, novinka nebude mít tvarově daleko ke koncernovému sourozenci Kia Soul. S ostrými hranami vrchní části však budou kontrastovat vlnovky od spodní hrany oken dolů. Prosvítající maska chladiče působí ve stylu nejnovějších asijských SUV. Model bude mít tržně namířeno proti Peugeotu 2008, Renaultu Captur, Fordu Ecosport i chystanému Volkswagenu Taigun. Hyun dai ix25 vznikne na technice druhé generace hatchbacku i20, jež se ofi - ciál ně ukáže na podzim v Paříži.

Hyundai iX25
Autor: Automedia

Land Rover Baby Discovery

Pod pracovním názvem Baby Discovery se rodí univerzální vůz pro zájemce o klasické discovery, kteří jej ale považují za příliš velký model. Novinka má designově čerpat ze stylovky Evoque, což jasně potvrzuje zahalený prototyp. Dokonce údajně beze změn převezme platformu jeho pětidveřové verze. Novinku prý uvidíme ještě letos jako model 2015, ofi ciální název zatím neznáme. Pod kapotou se má objevit diesel s objemem 2,2 l ve dvou výkonových verzích 110 a 140 kW, který doplní benzinový dvoulitr o 176 kilowattech.

Land Rover Baby Discovery
Autor: Automedia

Opel Adam

O plánech Opelova mini Adam jsme psali v polovině února, kdy jsme ukázali první neofi ciální fotografi e kabrioletu. Že tím paleta uvažovaných provedení nekončí, dokazuje prototyp ostré verze Turbo SIDI s přeplňovanou čtrnáctistovkou o výkonu 103 kW, která prý má pro miniauto posílit až na 118 kilowattů. Některé zdroje dokonce hovoří o speciálním označení Adam OPC. Tradiční modrý lak skrývající za touto zkratkou si u stylového minivozu rozhodně představit umíme. Konkurentů najde novinka poskrovnu, nejvýznamnějším je brutální Abarth 500.

Opel Adam 1.4 Turbo SIDI
Autor: Automedia

Ssangyong Compact

Bráno dnešními měřítky začínalo korando v 90. letech jako malý vůz do terénu, ale v aktuální generaci jde o ryzí kompaktní SUV. A proto automobilka došla k názoru, že je potřeba přijít s menším modelem, který bude původnímu korandu blíže. Sice vzniká především kvůli Číně, ale prý bude mít namířeno do celého světa. Kompaktní novinku od Ssanyongu má pohánět benzinová šestnáctistovka, na výběr bude šestirychlostní manuální převodovka nebo taktéž šestistupňový automat CVT. Při porovnání s fotografi í prototypu Hyundaie ix25 je jasné, proti komu bude mít novinka namířeno…

Ssangyong Compact SUV
Autor: Automedia

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
12 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851