Yamaha Tricity: Poprvé ve třech | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

15. 4. 2014

Yamaha Tricity: Poprvé ve třech

Yamaha Tricity

Fotogalerie

3 fotografie

Skútry o zdvihovém objemu do 125 cm3 jsou u nás od loňského roku velmi sledovanou skupinou, protože je mohou řídit i držitelé oprávnění na osobní automobily, tedy skupiny B.

(více v čísle 15/14)

A právě do tohoto segmentu směřuje nová Yamaha Tricity s výkonem do jedenácti kilowattů a dvěma koly vpředu. Tento koncept se u japonské značky objevuje poprvé. Yamaha tak tříkolovým skútrem otevírá novou kategorii, které říká New mobility. Zavěšení předních 14palcových kol pracuje na principu zdvojených vidlic, takže pod přední kapotou pracují celkem čtyři vidlice, umístěné na vnitřní straně kol. Naklánění umožňuje volné uchycení jejich horních konců, kde klasické můstky vidlic nahrazují dvě vahadla.

Yamaha Tricity
Autor: Yamaha

Síla motoru se na zadní 12palcové kolo přenáší prostřednictvím klasického variátoru v kyvné nápravě. Velkou předností novinky by měla být i nízká hmotnost 152 kg, a doufáme, že také slušná cena. Ta sice ještě nebyla stanovena, ale měla by se pohybovat kolem sta tisíc korun.

Yamaha Tricity
Autor: Yamaha

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
15 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851