Facelift Volkswagenu Touareg: Svítí, čistí, plachtí | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

22. 4. 2014

Facelift Volkswagenu Touareg: Svítí, čistí, plachtí

Facelift Volkswagenu Touareg

Na pekingském autosalonu se představuje také inovovaný Volkswagen Touareg. Zvenčí ho poznáme podle širší masky a světlometů, které pod větším krycím sklem nesou dva oddělené xenonové elementy.

(více v čísle 17/14)

Facelift Volkswagenu Touareg
Autor: Volkswagen

Výrobce potvrzuje, že výbojky budou nově standardem všech verzí, u dražších tedy možná uvidíme světlomety diodové. Uvnitř přibude chromu a kromě nových odstínů koženého čalounění zaujme navigace s volitelnými funkcemi Google Maps včetně streetview. Pohon zůstává u turbodieselů 3.0 V6/150 a 190 kW a 4.2 V8/250 kW, které však díky modernizovaným katalyzátorům s aktivním činidlem AdBlue splní normu Euro 6. Silnější verze šestiválce zároveň posílila o 10 kW, u všech provedení výrobce slibuje snížení spotřeby paliva. Diesely také standardně obdrží „plachtící“ funkci samočinné převodovky – při sundání nohy z plynu odpadne brzdění motorem. Dosavadní čistě benzinové varianty nahradí hybridní kombinace kompresorového šestiválce 3.0 TSI/245 kW a elektromotoru o výkonu 58 kW.

Facelift Volkswagenu Touareg
Autor: Volkswagen

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
17 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851