Citroën DS 6WR: Za čínskou zdí | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

2. 5. 2014

Citroën DS 6WR: Za čínskou zdí

Citroën DS 6WR

Všechno, co jen trochu působí luxusně, přitahuje Číňany jako magnet. Proto v nejlidnatější zemi světa Citroën se svou prémiovou značkou DS slaví velké úspěchy a stala se i místem premiéry nového velkého crossoveru DS 6WR – dvojice písmen WR jasně odkazuje na dřívější koncept Wild Rubins.

(více v čísle 17/14)

Z původní avantgardní studie toho ale příliš nezůstalo. Novinka s délkou 4,55 m, šířkou 1,86 m a výškou 1,61 m působí decentněji, atraktivní výraz jí přesto upřít nelze. Zákazník by se neměl nechat zmást bytelnou a vysokou karoserií, poháněna budou jenom přední kola. Náročnější terén tedy DS 6WR nezvládne a v lehčím mu snad pomůže elektronický systém Grip Control. Pohon zajistí přeplňované zážehové čtyřválce e-THP 160 a THP 200 ve spojení s šestistupňovým automatem. V Evropě pak později zcela jistě najde Citroën i odpovídající turbodiesely. DS 6WR se bude vyrábět v továrně Shenzen v Číně a k prvním tamním zákazníkům se dostane ještě před koncem roku.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
17 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851