Kia Sportage vs. Honda CR-V 4x2: Neterénní tereňáky | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Kia Sportage vs. Honda CR-V 4x2: Neterénní tereňáky

Kia Sportage 1.7 CRDi 4x2 vs. Honda CR-V 1.6 i-DTEC 4x2

SUV už dávno není synonymem auta do terénu, ale slouží spíš jako bodyguard pro maminy a jejich potomky. K tomu bohatě stačí malý diesel a pohon předních kol

(více v čísle 18/14)

Doba se mění. SUV se vyvinula jako kultivovanější poddruh off- -roadů, dnes ale jejich terénní schopnosti ocení málokdo. Zákazníky láká spíš pocit bezpečí robustního auta, nadhled daný vyšším posazem a v neposlední řadě lepší společenský statut řidiče SUV.

Ať je to jakkoli, když už se člověk dobrovolně rozhodně vozit větší masu železa, navíc v neaerodynamickém tvaru, přijde úsporný hnací řetězec vhod. A tak výrobci čím dál častěji do ceníků připisují „lidové“ verze s malým turbodieselem a pohonem jen jedné nápravy, na které slyší čím dál početnější skupina zájemců.

V případě Kie Sportage loni oželelo pohon 4x4 přes 60 % českých zákazníků. Nové řidiče loví kia na decentně modernizovaný vzhled a vycizelovanou techniku.

U Hondy CR-V jde o jiný příběh. Čtvrtá generace je mladým vozem, dorazila koncem roku 2012. Pohon všech kol u ní zatím dominoval, na dvoukolku s benzinovým dvoulitrem loni slyšelo jen 9 % zájemců. Toto číslo má znásobit před půlrokem představená naftová šestnáctistovka 4x2.

Jak se hondě vstup do nového revíru vydařil, jsme zjišťovali konfrontací právě s kiou. Sedmé nejžádanější SUV v Česku tak vyzývá prodejní šestku.

Celý srovnávací test najdete v tištěném vydání SM, č. 18/2014

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
18 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851