Ford S-Max Vignale: Módní specialista | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

24. 5. 2014

Ford S-Max Vignale: Módní specialista

Ford S-Max Vignale

Fotogalerie

6 fotografií

Ford už nechce vyrábět jen auta pro široké masy. Jeho divize Vignale se proto zaměří na luxusní klientelu.

(více v čísle 19/14)

Asi každý z nás by chtěl žít obklopen hezkými věcmi, komfortem a luxusem. Podle statistik Fordu si polovina zákazníků větších modelů vybírá nejvyšší výbavu a deset až patnáct procent by chtěla ještě více. Takže pro ně Ford znovuobjevil značku Vignale, jež má prezentovat možnosti automobilky na prémiovém poli. Dříve představené Mondeo Vignale, které se začne prodávat už příští rok, nyní doplnil koncept připravovaného sportovního MPV S-Max. Ten jsme viděli poprvé na loňském frankfurtském autosalonu, nyní jsme ale měli možnost prozkoumat verzi Vignale, sázející mnohem více na luxus a individualitu. Zvenku se obě studie liší jen některými detaily. Vodorovné lišty v šestiúhelníkové masce chladiče nahradila mřížka odkazující na Mondeo Vignale. Její tmavé metalické provedení kontrastuje s leštěnou hliníkovou lištou kolem ní. Vnější zpětná zrcátka dostala chromované kryty a karoserie se nyní chlubí speciálním odstínem laku „Milano Grigio“ s perleťovým efektem.

Tvarově se nic nezměnilo ani v interiéru, jiné jsou jen použité materiály, čalounění sedadel a některé detaily. Uprostřed křesel se objevilo dekorativní prošívání se šestiúhelníkovým vzorem. Po jeho okrajích se táhne vzor s motivem čtverců, který jsme nalezli také ve středové loketní opěrce. O veškeré čalounění se stará jemná kůže. Ta je samozřejmě ručně prošívána speciální perleťovou nití, která kontrastuje s kabinou laděnou do tmavších tónů. Výbava vozu obsahuje mimo jiné pokročilý systém komunikace mezi automobily, dokovací stanice na tablety pro cestující vzadu nebo fl exibilní systém druhé řady.

Exkluzivitu Vignale mají zajistit i nadstandardní služby. Kromě speciálních salonků u vybraných prodejců budou mít zákazníci programu k dispozici i vyškoleného privátního manažera. Součástí poprodejních služeb pak bude bezplatné umývání karoserie a čistění interiéru po dobu životnosti auta. Od příštího roku se tedy máte opravdu na co těšit.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
19 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851