Ford Focus vs. Peugeot 308: Čtyři na sto bez řepky? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

1. 6. 2014

Ford Focus vs. Peugeot 308: Čtyři na sto bez řepky?

Ford Focus 1.0 EcoBoost vs. Peugeot 1.2 e-THP

Přeplňované benzinové tříválce mají spojit frajerský výkon a přátelskou pružnost se spotřebou dieselu. Zbožné přání, nebo splněný sen?

(více v čísle 20/14)

Když jsme před dvěma lety porovnávali Ford Focus 1.0 EcoBoost s dvanáctistovkami Volkswagenu a Renaultu, znamenaly tři válce pod jeho kapotou velikou senzaci. Nižší počet válců je ovšem logickým pokračováním trendu zmenšování objemu a v nejbližších letech budou takové úkazy stále častější. Tříválcové turbo už pilně ladí Opel i Volkswagen, jeho nasazení neunikne ani BMW. Dnes je ve středu naší pozornosti Peugeot 308 a jeho agregát 1.2 e-THP. Jde o první přímou výzvu Fordu Focus 1.0 EcoBoost a současně o vůbec nejsilnější dvanáctistovku automobilové historie.

Úplně rovný souboj ovšem čekat nemůžeme. Dvě deci objemu přinášejí u přeplňovaných motorů daleko větší výkonnostní rozdíly než u atmosférických, navíc se nám focus a třistaosmička sešly v rozdílných karosářských variantách. Proto dnes místo sportovního klání a sčítání bodů z různých disciplín zvolíme poznávací zájezd a zaměříme se výlučně na to, co se děje pod kapotou.

Více si přečtěte v SM, č. 20/2014.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
20 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851