Setkání Can-Am Spyderů: Po třech na vrchol | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Setkání Can-Am Spyderů: Po třech na vrchol

Setkání Can-Am Spyderů na Grossglockneru

Za řídítky stroje Can-Am Spyder jsme se připojili ke 140 majitelům a v rámci jejich mamutího setkání vyrazili po serpentinách až na nejvyšší místo Rakouska, ledovec Grossglockner.

(více v čísle 25/14)

Dvě kola vpředu a jedno vzadu nemusí nutně charakterizovat jen velorex. Stejnou koncepci zvolila i značka BRP Can-Am, když se v roce 2007 rozhodla oživit portfolio rekreačních strojů něčím novým – roadsterem Spyder. Zákazníci na originalitu slyší a brzy jich bylo dost na založení klubů i pořádání mezinárodních setkání. Jedním z největších, pořádaných samotnou centrálou pro střední a východní Evropu včetně Ruska (mimochodem sídlí v Praze), je Grossglockner Challenge s jasným cílem – vystoupat od základního tábora u solnohradských jezer k nejvyššímu místu Rakouska po věhlasné panoramatické klikatici Hochalpenstrasse.

Cesta je to víc než malebná. Začínáme při teplotě kolem třicítky na břehu blyštivé vodní plochy, odkud vidíme zasněžené alpské vrcholky. Z městečka Altmünster nás čeká 200 km dlouhá cesta k mýtné bráně, označující začátek slavné vysokohorské cesty. Máme to za 24 eur (660 Kč), auta pak za 34 eur (935 Kč). Celkem 48 km alpských silniček se vine až do nadmořské výšky 2500 m a v sedle spyderu nás popadají závodnické choutky. Ale je třeba nechat si rychle zajít chuť – provoz je tu celoročně hustý, cyklisty nevyjímaje. A tak se oddáváme jistotě tří kol a kocháme se překrásnou kombinací slunce a sněhu. Teplota postupně klesá k deseti stupňům, proto jsme za přesedání v zatáčkách vlastně vděčni. Člověk se příjemně zahřeje.

Cíl nás čeká ve vysokohorské restauraci s výhledem na špičku ledovce Grossglockner. V partě 141 spyderů a 215 lidí to byl neopakovatelný zážitek, ale neváhejte sem vyrazit klidně na vlastní pěst. Nebudete litovat jediného vynaloženého eura!

Další podrobnosti najdete v tištěném vydání SM, č. 25/2014.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
25 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851