Volkswagen CrossTouran: Rodina v kamení | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Volkswagen CrossTouran: Rodina v kamení

Volkswagen CrossTouran 2.0 TDI/103 kW

Fotogalerie

7 fotografií

Touran má své roky, s tím souvisí i hodně dodávkovitý vzhled. Ale co když ho převléknete do terénního kabátku?

(více v čísle 25/14)

Volkswagen Touran zde byl už před jedenácti lety, za tu prošel jen dvěma modernizacemi, naposledy v roce 2010. Přesto má hlavně u českých rodin pořád slušné renomé. Navzdory faktu, že vypadá hodně usedle a ve srovnání s dnešními ladně navrženými minivany připomíná už spíše babičku z domova dodávek

Pořád má totiž hodně kvalit: komfortní podvozek, perfektní zpracování, přesné řízení, nízkou nákladovou hranu, možnost sedmimístného uspořádání (my jsme testovali pětimístné) a s Čechům veledobře známým motorem 2.0 TDI/103 kW i hodně slušnou spotřebu. V údajích přečtenou hodnotu 5,3 litru jsme sice na konci týdenního testu nenapsali, ale o deci pod šest litrů se vešli.

Jezdili jsme přitom verzí Cross. Ta vychází z druhého stupně výbavy Comfortline, za příplatek 18 000 Kč dostanete třeba černé ochranné kryty blatníků, zesílený podvozek či světlou výšku zvýšenou o jeden až dva centimetry. To sice neudělá z crossu terénní auto, ale na kamení se s ním můžete spustit s radostí. Výše zmíněné přednosti přitom ani v prachu cest nezmizí.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
25 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851