Seat Leon X-Perience: Skauti v ohrožení | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Seat Leon X-Perience: Skauti v ohrožení

Seat Leon X-Perience

Fotogalerie

5 fotografií

Seat Leon očividně vyhlásil české sestřenici Octavii válku. V nejnovější, třetí generaci zařadil poprvé na program kombi. A aby toho nebylo málo, připravil i lehce terénní variantu X-Perience, která hodlá odlákat pozornost zákazníků od Octavie Scout.

(více v čísle 27/14)

O 15 mm zvýšený a výrazně oplastovaný leon se bude nabízet výhradně s naftou, čtyřválec 2.0 TDI má obligátní verze 110 a 135 kW. Pohon všech kol realizuje jak jinak než pátá generace spojky Haldex podpořená rozšířenými funkcemi stabilizačního systému ESP, kterými simuluje přítomnost samosvorného diferenciálu. V zatáčkách přibrzďuje odlehčené kolo (systém XDS) a v kluzkém terénu stejným způsobem optimalizuje trakci v rámci každé z náprav (EDS). Výstavní premiéra je naplánována na podzimní pařížský autosalon, prodej se rozběhne v prosinci. Ceny zatím nebyly stanoveny - na rozdíl od konkurenční Škody Octavia Scout, která prozradila základní cenovku 682 900 Kč.

Leon X-Perience nabídne 587 litrů zavazadlového prostoru, zadní náprava bude výhradně víceprvková
Autor: Seat

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
27 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851