Honda CB500F: Hodná a nenáročná | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Honda CB500F: Hodná a nenáročná

Honda CB500F

Fotogalerie

10 fotografií

Honda CB500F je ideální učební pomůckou začínajících jezdců. Její fotku najdete ve výkladovém slovníku u hesla mírumilovný.

(více v čísle 22/16)

Pokud s motocyklovým světem teprve začínáte a potřebujete získat základní návyky, nebo se do jedné stopy vracíte po delší pauze, případně jste křehká dívka, nepotřebujete mít nutně pod zadkem sto koní a těžké monstrum. Začátečnických motorek není na trhu moc, ale vybere si každý.

Honda má v téhle partičce nové půllitrové želízko. S agresivní maskou a nahrbeným postojem vypadá vážně dobře, na první pohled působí až dospěle. Stroj je to spíš menší a dlouháni budou mít trochu problém se na něj poskládat, s konfekčními 180 cm jsme ale neměli sebemenší potíže.

Pozice je přirozená, se zdravě sportovním nádechem, sedlo vypadá skromně, ale sto kilometrů jsme v něm zdolali bez problému. A na delší štreky tahle hondička stejně není. Ne že by je nezvládla, ale dlouhé rovné úseky nebo nedej bože dálnice jsou na stroji této kategorie prostě nuda. Hodně na vás fouká, vytočený řadový dvouválec uchu dvakrát nelahodí a v rychlostech nad dálniční limit je hondička už trochu nervózní. Brzy přijdete na to, že se vyplatí sjet na klikaté okresky, které si skvěle užijete. CB500F je lehké jako pírko a v utažených obloucích se naprosto vyžívá. Řadový dvouválec běží hladce a jemně, radostně se vytáčí a kolem šesti tisíc celkem mile vystrčí růžky a je s ním i zábava. Podvozek je velmi příjemným kompromisem, který se nezapotí ani při ostřejším tempu a současně je příjemně komfortní i na rozbité cestě nebo ve městě. Přesně takhle si začátečnickou motorku představujeme. Navíc vás nezruinuje. Stojí rozumných 150 000 Kč, jezdí za 3,5 l/100 km, brzdy a pneumatiky na takovém stroji docela vydrží.

Honda si s CB500F dala jasný cíl a trefi la ho na milimetr přesně. Tak to má být.

Díky boubelaté nádrži na 16,7 l a nahrbené siluetě působí CB500F dospěle
Autor: Jiří Káš

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
22 / 2016 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851