Volkswagen Up: 3,6 metru zábavy | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

24. 8. 2016

Volkswagen Up: 3,6 metru zábavy

Volkswagen Up

Fotogalerie

8 fotografií

Nejmenší volkswagen už není jen základním dopravním prostředkem. Vypadá sportovněji, je barevnější, vybavenější a také silnější.

(více v čísle 28/16)

Tří- či pětidveřový Volkswagen Up měří na délku jen 3,6 metru, ale nabízí velký interiér, slušný kufr a příjemné jízdní vlastnosti. O jeho oblibě svědčí i sedm set tisíc prodaných kusů v Evropě. Chyběla mu možná jen větší odvázanost. A ta přichází s aktuální modernizací. Přepracované nárazníky dávají vozu dravější výraz. Nové barevné kombinace karoserie, zrcátek, střechy, výběr z deseti dekorů palubní desky nebo několik typů potahů uspokojí individuální přání každého zákazníka. Stejně jako seznam standardních a příplatkových komfortních prvků výbavy.

Volkswagen Up
Autor: Leoš Káňa

Nabídka zážehových tříválců o objemu 1,0 litru se rozrostla o přeplňovanou verzi TSI s výkonem 66 kW. A na ni jsme se moc těšili, protože s 1002 kg vážícím autíčkem bude dělat určitě divy. A dělá. Do 1500 otáček působí ospale, ale potom se probudí 160 N.m točivého momentu a agregát zabere. Po překročení dvou tisíc otáček se motor uklidní a ztichne. O pohonné jednotce ani nevíme, a přitom při každém sešlápnutí plynového pedálu cítíme jeho sílu. Při 130 km/h točí jen 2850 otáček a tiché rychlé cestování mohou upu závidět i mnohem větší vozy. Atmosférické litry s výkony 44 nebo 55 kW i provedení na zemní plyn zůstávají, stejně jako elektrické provedení e-Up, které se objeví v srpnu.

Zmodernizovaný Up lze již objednávat, první vozy dorazí v září. Nejlevnější provedení za 219 900 Kč je určeno jen nejslabšímu motoru a třídveřové karoserii. V porovnání s předchůdcem je jeho výbava obohacena o výškově nastavitelné sedadlo řidiče, elektrické ovládání předních oken, centrální zamykání na dálku nebo denní svícení LED. Od druhé výbavy je standardem pět dveří, kůží obšitý volant, rádio a klimatizace. U vrcholné verze najdete i tempomat, parkovací senzory nebo rádio Compositin Phone s držákem na mobilní telefon. A tady vidíme asi jediný nedostatek. Původní pevnou navigaci totiž nahradila ta v mobilu. Displej je menší, musíte mít zapnutá data a horší signál mobilní sítě znamená její zamrznutí.

Milovníci kvalitního poslechu muziky naopak ocení provedení Up Beats s digitálním zesilovačem o výkonu 300 W, šesti kvalitními reproduktory a subwooferem. A můžeme potvrdit, že poslouchat v něm jakoukoliv hudební produkci je velký zážitek – skvělé výšky i basy. Speciální edice Up Beats, jejíž součástí jsou i originální 15palcová litá kola, ozdobné fólie a bílé dekorační osvětlení interiéru, se v cenících objeví později, ale již nyní si u nejvyšší specifi kace můžete za 10 200 Kč objednat samostatný soundsystém.

Volkswagen Up
Autor: Leoš Káňa

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
28 / 2016 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851