Opel Vivaro Allcamper: Levný bydlík | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

31. 10. 2017

Opel Vivaro Allcamper: Levný bydlík

Než do mikrobusu nainstalujete obytnou vestavbu, je potřeba vyjmout prostřední řadu sedadel. Tím vznikne místro pro přepravu skládacího nábytku, případně kol.

Fotogalerie

9 fotografií

Drahé jednoúčelové karavany nejsou pro každého. Na Moravě našli recept, jak za rozumné peníze příležitostně zabydlet dodávku, kterou máte ve firmě.

(více v čísle 43/17)

Cestování obytným autem či přívěsem má své kouzlo. Ale také cenu. Za nový karavan nebo spací mikrobus typu Volkswagenu California dáte hodně přes milion a všechnu tu parádu naplno využijete párkrát za rok. Mnohem lidovější řešení vymyslela bílovická firma Nest by Egoé a my jsme jej vyzkoušeli v oblíbeném Opelu Vivaro.

Za sto tisíc dostanete kompaktní obytnou vestavbu, kterou pohodlně uskladníte v garáži nebo firemním skladu, a když se rozhodnete vyrazit kempovat, za pět minut ji dva lidé nainstalují do dodávky a můžete vyrazit. Ještě předtím je potřeba z auta vyjmout prostřední řadu sedadel. Jinak byste nemohli rozložit spaní. Pak už stačí jen doplnit vodu do kanystrů zásobujících sprchu, zastavit na pumpě pro plynovou bombu k vařiči a naplnit ledničku.

Jakmile si vyberete místo k přenocování, stačí k rozbalení bytu jen chvilka. Sklopíte zadní opěradlo, rozložíte rošt a podepřete jej třemi nohami. Dřevěné puzzle moc neváží a vše do sebe dobře zapadá. Roztáhnete matraci a spaní je připraveno. Hmmm, to je pohodlíčko!

Rozložení kuchyně dá ještě míň práce, je to vlastně jen soustava šuplíků a výklopů. Vše působí bytelně, jen vytahovací sprcha se nám párkrát v korpusu zasekla. Blbuvzdornější mechanismus by pro polní podmínky neuškodil. To berte jako minus z povinnosti, protože jinak jde o skvělý nápad, který za rozumné peníze vyřeší sny mnoha cestovatelů.

V levé části spodního patra jsme našli plynový dvouvařič a pracovní desku, box vpravo pojme cestovní chladničku. Výklopný gumový dřez se snadno udržuje, kanystry s vodu vyměníte raz dva, vysouvací sprchu lze využít i pro osobní hygienu. Tohle je vážně celá garsonka.
Autor: Ladislav Černý a archiv

Kde všude můžete bydlet a za kolik

Bílovická firma Nest by Egoé nabízí testovanou vestavbu pro širokou škálu dodávek. Ty menší, jako je Opel Combo, Citroën Berlingo, Ford Connect nebo Volkswagen Caddy, si musí vystačit s jednopatrovou kuchyňkou bez horních šuplíků. Testovaný velký set existuje kromě Opelu Vivaro také pro Ford Custom, Volkswageny T4-T6, Mercedes třídy V a všechna další auta podobné velikosti. Pokud vlastníte model, pro který ještě neexistuje typizované řešení, můžete s výrobcem konzultovat individuální zástavbu. Stejně tak není nutné kupovat celý set, můžete si dopřát jen spaní nebo vynechat některé moduly.

Kompletní vestavba car<box:

malá/velká dodávka 74 900/84 900 Kč bez DPH

Spaní bez kuchyně:

malá/velká dodávka 39 900/49 900 Kč bez DPH

Jednotlivé komponenty:

modul voda 23 990 Kč bez DPH modul vařič 12 990 Kč bez DPH lednice od 5900 Kč bez DPH

Testovaný vůz:

Opel Vivaro 1.6 CDTI/92 kW od 485 453 Kč bez DPH

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
43 / 2017 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851