Audi Q3 2.0 TDI Quattro Sport: Sportem k rozmazlenosti | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

11. 12. 2017

Audi Q3 2.0 TDI Quattro Sport: Sportem k rozmazlenosti

Audi Q3 2.0 TDI Quattro Sport

Fotogalerie

8 fotografií

Zatímco ještě před třemi lety bylo malé Q3 u Audi nejmladším SUV, nyní je tomu naopak. Přesto má dodnes co nabídnout.

(více v čísle 48/17)

Móda se rychle mění – zatímco nová SUV Audi sázejí na přiostřené tvary, letité Q3 si zachovává zaoblené linky. A tak tomu zůstane i další dva roky, než přijede druhá generace. Pro letošek nabídku oživil designový paket Competition. Prozradí jej speciální 19palcová kola nebo doplňky v klavírovém laku: maska chladiče, kryty zrcátek, prahové lišty, lemy blatníků nebo decentní spoilery. V kombinaci s bílou metalízou Gletscher působí vůz fantasticky. Jestliže chcete něco extra, doporučujeme křiklavě žlutý odstín Tukan z individuální řady laků Audi Exclusive – jenže stojí 77 900 Kč.

Rozpoznávacími znaky paketu Competition jsou lesklé černé doplňky karoserie
Autor: Jiří Pekárek

Atraktivní prvky najdeme i v interiéru s leskle černými lištami, sportovními sedadly nebo zploštělým tříramenným volantem z perforované kůže. Vnitřní prostředí sice vůči nejčerstvější konkurenci nepřináší žádné módní výstřelky, ale je dodnes velmi útulné. Bonusem je původ v dobách, kdy se tolik nešetřilo na poctivých materiálech. Malému Q2 nezbývá než závidět.

Paket Competition můžete mít se všemi nabízenými motory. Zvolili jsme vrchol: silný vznětový dvoulitr s pohonem všech kol a sedmistupňovým dvouspojkovým automatem. Přestože vůz vychází z výbavy Sport a chlubí se sportovním podvozkem, žádné náznaky vrcholné atletiky od něho nečekejte.

Auto je pohodlné, komfortní, rychlé a sebejisté, ale ani přes svižný Dieselův motor s výkonem 135 kW záda posádky do sportovních sedadel nezaboří. V Octavii RS přitom umí zahrát jinačí divadlo. K dynamice audi nepobízí ani zvuk motoru, cestující jsou vystaveni pohodovému tichu. V nejlepším světle se předvádí sedmistupňová dvouspojková převodovka S Tronic. Počíná si suverénně a předvídavě. Týdenní test kombinovaný s návštěvou továrního ingolstadtského muzea jsme absolvovali s průměrnou spotřebou pod sedmi litry.

Interiér už proti nejmodernějším sourozencům působí klasicky, ale kvalitou se může měřit s nejlepšími
Autor: Jiří Pekárek

Audi Q3 ani po sedmi letech neztrácí lesk. Lidem se líbí, v našem nedávném rozhovoru z něho byla nadšená i zpěvačka Heidi Janků. Za deset letošních měsíců se u nás prodalo 529 kusů, což malému Q3 nadále zajišťuje mezi ostatními SUV značky stříbro – a to i přes ceny začínající těsně pod milionem. Přestože jej konkurence technicky překonává, nástupce na trh chvátat nemusí.

Spotřeba během testu 6,8 l/100 km

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
48 / 2017 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851