Video: Pomoc, můj majitel je zraněn! | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Video: Pomoc, můj majitel je zraněn!

Zničená Škoda Rapid si sama zavolala pomoc.

Fotogalerie

4 fotografie

Podle mnohých vypukne za dva roky na silnicích EU revoluce. Auta si po nárazu sama přivolají pomoc. Sledovali jsme, jak to vypadá v praxi.

Škoda ho rozbit, říkáme si při pohledu na červeny rapid ověšeny kabely a nárazovými čidly. Za necelou půlhodinku se obětuje, aby jeho později vyrobeni následovnici chránili lidské životy. Dnes v nárazové zkušebně v pražských Řepích probíha ostrá zkouška programu eCall. Česky název nemá. V principu jde o to, že si auto samo zavolá o pomoc, jakmile nabourá. Na palubě vozu je malá krabička s GPS, která si během milisekund sesumíruje polohu vozu, počet pasažérů podle zapnutých pasů, směr jízdy a řadu dalších identifikačních údajů. Během jedné dvou sekund pote vola na dispečink 112. Minimální doba, za niž může oboustranná komunikace proběhnout, je prý patnáct sekund. Dřív se to nedaří. I tak je to ale o dost rychleji než v současnosti, kdy si musí o pomoc zavolat sama posádka. Nebo svědci. Přesto každoročně vychladne par lidských životů jen kvůli tomu, že nikdo nebyl poblíž.

Prásk!

Z myšlenek nás vytrhává ostrý svist řítícího se vozu a tupá rána. Naraz v rychlosti 45 km/h s rozjezdem auta asi na 40 metrech zdemoloval příď vozu. Rapid obstál až nečekaně dobře. Dokonce pořad funguje elektricky okruh, a tak sebou čelní stírače mrskají ještě ve chvílích, kdy k nehodě přijíždějí záchranáři. Zpod kapoty se kouři. Nejprve ji proto hasiči násilím otevírají a odpojuji akumulátor. Pak už jde všechno jako po drátkách – přelepit okna folii, aby střepy nezranily posádku. Fik – a už jeden z hasičů odnáší zadní dveře za řidičem. Na řadu přicházejí hydraulické kleště a drti středový sloupek. Dřív se prý dal přestřihnout, u moderních aut ho musejí vyvrátit směrem dolů. Neuplyne ani deset minut a už tahají ven figurínu řidiče. Diky eCallu jeli najisto – nejenže okamžitě věděli o přesné lokaci nehody, ale také o jednom zraněném pasažérovi na palubě. Jakmile si auto zajistilo pomoc na lince 112, operátor hned volal zpátky do vozu. Když se nikdo neozýval, bez váháni na místo vyslal záchranáře. Současně jim podle datového baličku odeslaného vozem zjistil důležité informace – jde o auto benzinové, nebo dieselové? Jaký typ vozu? Nepřeváží třeba nebezpečny naklad? Zároveň dispečerovi vyskočila datová karta vozu s údaji, v jakých místech je karoserie zeslabena pro stříháni nůžkami. A kde jsou naopak čidla airbagu, kterým se záchranáři na místě nehody musejí bezpodmínečně vyhnout. Pyropatrony totiž mohou vystřelit i několik minut po nehodě.

Video
43:40

Reklama Reklama
Jak funguje systém eCall?
Autor: Josef Holek

Další využití

de o silniční revoluci, zaznělo minuly týden hned několikrát na konferenci o eCallu na ministerstvu dopravy. Novinka by měla zachránit až 2500 Evropanů ročně. Od 1. října 2015 navrhuje EU povinné montování do všech nových typů osobních a lehkých nákladních aut (M1 a N1). Rusko, Bělorusko a Kazachstán jdou ale dal – tam už to doma rovnou nařídili. Maji ale vlastni kompatibilní systém s názvem ERA Glonass.

Jak jsme viděli, věc funguje. Jenže bude to platit i v okamžiku, kdy auto přejede hranice? Navíc jde o elektroniku, která rychle zastarává. Co bude za deset patnáct let? Vždyť průměrné stáří vozidel v ČR už přesáhlo čtrnáct roků. Česka republika má v Evropě výsadní postaveni tím, že mohla otestovat, jak eCall funguje. Po ČR i zahraničí jezdilo deset vozů vybavených prototypy jednotek a proběhly tisíce testů. Vzniklo kvůli tomu cvičné pracoviště. Pro ostrý start to ovšem znamená upravit dva dispečinky v Česku za cenu desítek milionů korun. Vzhledem k charakteru posílaných dat totiž není možné použit stávající mobilní technologii GSM. „Ani chytrý telefon s GPS například neumí udat tak přesnou polohu a poslat taková data jako speciální jednotka eCall,“ vysvětluje Vladimír Velechovský z Telefoniky.

Kdo to zaplatí?

Náklady na eCall uhradí fond pojišťoven, které musejí od letošního 1. záři přispívat na záchranné složky. Samotné voláni pak bude ze zákona bezplatné jako dosud. „I nám přinese novinka ekonomické přínosy, bude méně sekundárních nehod a škod na zdraví,“ slibuje si Tomáš Síkora z České asociace pojišťoven. Kromě toho odstřihnou lovce nehod. Jenže současně dodává, že to asi povinné ručení nezlevní. Zavedeni eCallu znamená pro pojišťovny další náklady navíc. Opatrně také zmiňuje nepopulární fakta – lidi, kteří by dřív zemřeli, dnes zachráníme. O to déle je jim ale potřeba hradit doživotní léčení…

„Nabízeli jsme náš produkt pojišťovnám, ale zatím o to nemají zájem,“ ukazuje druhy pohled na věc Pavel Manda ze společnosti Intens. Jeho tým vypracoval software pro jednotky eCall. Už dnes by krabičky dokázaly i další věci, které se nazývají bCall – firemním zákazníkům třeba udávat okamžitou polohu vozu. Po nehodě se navíc fleetový dispečer ihned dozví o problémech svěřence. Stejně tak třeba rodiče o nehodě potomků.

Nápadů na využiti eCallu je víc než dost. Se svým se přidávají asistenční služby. Příležitost v tom vidi evropské motoristické kluby. A další třetí strany, které přicházejí s nápady na vylepšeni. „Musí se najit mechanismus spouštěni u motocyklů nebo autobusů, kde nejsou lide zapnuti pasy, a proto je dispečer po nehodě nevidí jako osoby na palubě,“ zmiňuje jeden z nich, Roman Rak ze společnosti Iris Ident. Kromě toho poukazuje na mezery v centrálním registru vozidel. Dispečer identifikuje vůz podle přijatého sedmnáctimístného kódu VIN. Data bere z registru. Jenže když je v něm chyba, nic se mu neobjeví a celoevropsky systém Eucaris (kam jsme se mimochodem předminulý týden přihlásili až jako předposlední) začne prověřovat vozidlo v zahraničních registrech. Pokud takto budeme sousedy zahlcovat desítkami dotazů denně, utrhneme si nejspíš ostudu.

Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851