Trabant: Tohle trsátko dopuje | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

11. 10. 2013

Trabant: Tohle trsátko dopuje

Bulharská tunerská společnost KoKonja sice není v oboru žádným nováčkem, ale do zahraničních médií poprvé prorazila až svým aktuálním kouskem. V jejím portfoliu přitom najdeme i podařené úpravy Lancie Delta HF Intergrale nebo staršího BMW M535i z osmdesátých let. Z Audi Q7 zase udělala doslova pojízdné kino.

Fotogalerie

7 fotografií

Bakelitová vozítka z německého Cvikova rychle zmizela z vozovek států východního bloku.

(více v čísle 41/13)

Proto je dnes skoro svatokrádež sahat na ně s rozbrušovačkou či svářečkou a přestavovat je na cokoliv jiného. To si ale vůbec nemyslí bulharská společnost KoKonja, která představila svůj turbotrabant s označením RS.

Bližší podrobnosti firma tají, známé je ale použití turbem přeplňovaného motoru z Fiatu Coupé. Sedačky vznikly z alcantary, brzdy pocházejí od Bremba, výkon prý dosahuje přes dvě stě koní.

Jak rychle tento „übertrabi“ jede, si ale nechávají tvůrci pro sebe. Upřímně řečeno i přes vylepšené brzdy, zavěšení a kdovíco ještě bychom s minivozítkem nechtěli překonávat rychlostní rekordy. Důkaz o tom, že lehce ztřeštěná tunerská kreace opravdu jezdí, najdete na videu uloženém na facebooku výrobce.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
41 / 2013 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851