Lidé se zajímavými vozidly: Hračky velkýho kluka | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Lidé se zajímavými vozidly: Hračky velkýho kluka

Šejkův nejoblíbenější americký pick-up Dodge Power Wagon. Kromě zrenovovaného originálu má i jeho model a padesátitunový pojízdný kolos, uvnitř řešený jako luxusní obytné sídlo.

Fotogalerie

17 fotografií

V arabském emirátu Abú Dhabí jsme navštívili muzeum, z kterého se nám ještě teď točí hlava. Na nic podobného na světě nenarazíte, dokonalá ukázka rozmařilosti ropných magnátů. Vítejte na návštěvě u Duhového šejka.

(více v čísle 3/14)

V rámci seriálu o lidech se zajímavými auty jsme se vydali daleko za hranice rodné vlasti – do Spojených arabských emirátů (SAE). Uprostřed pouště na pozemku šejka Hamada Bin Hamdana Al-Nahyana (narozen 1963) stojí nenápadná pyramida ukrývající bezmála stovku fascinujících aut – osobních, nákladních, moderních i staršího data narození. V záplavě „amerik“ jsme narazili dokonce na trabanta a Fiat 500. Suverénně nejčastěji tu ale potkáte mercedesy – šejk je jimi doslova posedlý. Překvapivě ale žádné supersporty. Nedalo nám to a vyzvídali jsme u místních, znalých poměrů. „Šejk má přes dvě stovky aut, tady jich je tak pětaosmdesát. Zbytek jako ferrari, porsche, lamborghini a další skvosty najdete v soukromé garáži pod jeho palácem ve městě,“ dozvídáme se. Šance, že si jednou prohlédneme i tuto část sbírky, není nereálná. Šejk zvažuje stavbu nové obří expozice na svém ostrově u města Abú Dhabí, kde by veřejnosti představil všechny vozy.

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
3 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851