Rozhovor: Proč jezdí na červenou? | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Rozhovor: Proč jezdí na červenou?

Adéla Sýkorová

Náboje z jejich pušek létají tisícovkou. Pořádně rychle to umějí také za volantem. Olympijské medailistky ve střelbě Kateřina Emmons & Adéla Sýkorová jsou totiž nadšenými řidičkami.

(více v čísle 16/14)

Patří k tomu nejlepšímu, co česká sportovní střelba kdy měla. Kateřina Emmons se blýskla poprvé na olympiádě v Aténách 2004, kdy ještě pod dívčím jménem Kůrková získala bronz se vzduchovkou. Za čtyři roky v Pekingu 2008 ho vylepšila na zlato, a navíc přidala stříbro s malorážkou. Na posledních hrách v Londýně skončila „až“ čtvrtá, ale parádně ji nečekaným bronzem zastoupila Adéla Sýkorová.

Kateřina Emmons
Autor: David Rajdl

Jezdíte někdy autem spolu?

Adéla: Jasně, při cestách na závody. Někdy dokonce jen samy dvě. A to jsem vždycky ráda. Řídit mě baví, ale netrpím vyloženě touhou mít volant v ruce pořád. Klidně se posadím na vedlejší sedadlo. Zvlášť vedle Katky. Je to bezvadná řidička!

Velká pochvala. Je zasloužená, Kateřino?

Katka: Věřím že jo! Za volantem jsem celkem dobrá a hodně vyjezděná. Vděčím za to hlavně tátovi, který mě od začátku učil řídit defenzivněji a pořád dokola mi vtloukal do hlavy zlaté pravidlo – předvídej, holka! Ještě než jsem dělala v osmnácti v Plzni řidičák, pořád opakoval: Mysli za každých okolností na chyby jiných. Ty třeba neuděláš žádnou celý život, ale jiní ano. A ty na to musíš být připravená.

Celý rozhovor najdete v tištěném vydání SM č. 16/2014. 

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
16 / 2014 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851