Veteráni pro nejmenší: Velký luxus pro malé boháče | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Veteráni pro nejmenší: Velký luxus pro malé boháče

Veteráni pro nejmenší

Fotogalerie

3 fotografie

Sbíráte vzácné veterány? Zbyl vám po poslední renovaci ještě pytel peněz? Pak musíte potomkovi pořídit tuhle miniaturu!

Kola s oblými pneumatikami odkazují na motocyklový původ. Také motor je ze skútru.
Autor: Profimedia.cz

Klasické roadstery z poloviny minulého století jako Cobra nebo Jaguar XK učarovaly nejednomu z nás. Šťastlivci, kteří mají prostředky vlastnit takový klenot i dnes, kdy už patří k ceněným veteránům, mají díky britským nadšencům novou výzvu. Pořídit miniaturní repliku i své ratolesti. Ale pozor! Nehovoříme o nějakých trapných šlapadlech v plastové skořápce. Mladý milionář si přece nebude namáhat nožičky. Tohle je jiná liga.

Veteráni pro nejmenší
Autor: Profimedia.cz

Začíná to už při objednání dvouapůlmetrového roadsteříčku, kdy si může majitel stejně jako u dospělých luxusních vozů řádně vymýšlet. Zakázkový lak, drahá kůže, vzácné dřevo na volant – nic není problém. Fantazii se meze nekladou, záleží jen na rozpočtu zákonného zástupce. Minimálně je potřeba počítat s cenou 266 000 Kč, individuální přání ji ale mohou vyšroubovat až na tři čtvrtě milionu! Docela síla na to, že pod kapotičkou pracuje v podstatě obyčejná technika ze skútru. Malého lorda žene kupředu benzinový spalovací motor o objemu 110 cm3, který sporťák vážící 97 kg rozjede na 72 km/h. Aby si na své případně přišli i tatínkové, jsou karoserie navrženy tak, že se do nich vměstná dospělák. Pro tento případ a odvážnější děti je v nabídce výrobce i zvýšení maximální rychlosti na 128 km/h. A to už je slušná jízda. Jen si představte, jak se s metr širokým a 750 cm vysokým pidistrojem řítíte po dálnici. No co, světla svítí, klakson troubí. A na značky to v Česku určitě nějaký šikula postaví

Veteráni pro nejmenší
Autor: Profimedia.cz

Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851