Goodwoodský Festival rychlosti: Svátek benzinu | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

Goodwoodský Festival rychlosti: Svátek benzinu

Goodwoodský Festival rychlosti

Fotogalerie

15 fotografií

Rok se s rokem sešel a panství Lorda Marche se opět otevřelo nejúžasnější motoristické akci světa. Festival rychlosti v anglickém Goodwoodu nepřestává překvapovat ani fascinovat.

(více v čísle 28/16)

Mnoho vzácných strojů jezdí do Goodwoodu pravidelně, takže člověk málem zapomene, jaká je to vlastně sláva, vidět je v pohybu. A tak je dobré si připomenout, že speciálně pro tento svátek rychlosti na jihu Anglie zprovozňují muzea své nejcennější exponáty, v depozitářích automobilek oprašují slavné závoďáky historie a současné týmy formule 1, mistrovství světa rallye nebo zámořské série Nascar si nechávají volný víkend, aby se mohly předvést sto tisícům fanoušků motorismu. A aby byla nějaká zábava, všichni se v průběhu víkendu několikrát postaví na start závodu do vrchu po úzké klikaté silničce protínající panství Lorda Marche. Měří 1,86 km a vlivem nevypočitatelného britského klimatu dokáže být pěkně záludná, což na vlastní plechy poznal už nejeden vzácný stroj. Pro diváky je atraktivní už jen to, že nikdo neví, jak který jezdec pojede – co nejrychleji čistou stopou, efektně pro diváky v driftu, někteří neváhají vymetat okolní trávu, pálit pneumatiky v hodinách nebo stavět motorky i auta na zadní. V Goodwoodu je zkrátka k vidění úplně všechno, což dělá setkání výjimečným. Na své si přijdou milovníci historie i moderny, závodění i civilních aut. Budeme se opakovat, ale tohle vážně jinde nezažijete! Takže v příštím červnu na viděnou v Goodwoodu!

Velkou galerii naleznete zde:
Nový král automobilové produkce Bugatti Chiron se Angličanům poprvé ukázal v pohybu. Pozvání za volant nadšeně přijal hostitel festivalu a velký automobilový fanda Lord March.
Autor: Jiří Baborský

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
28 / 2016 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851