Mercedes-Benz třídy V 250d/140 kW 4Matic L: Valíme v sedmi | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

26. 1. 2018

Mercedes-Benz třídy V 250d/140 kW 4Matic L: Valíme v sedmi

Mercedes-Benz třídy V 250d/140 kW 4Matic L

Fotogalerie

13 fotografií

Praktičnost dodávky + pohodlí luxusního autobusu = mercedesovská třída V.

(více v čísle 3/18)

Cestu, kterou umetl k zákazníkům předchozí model Viano, třída V vyleštila. Přinesla více pohodlí, ale i emocí – chválíme hlavně výraz přední části s velkou mříží a přimhouřenými světly. I jemné vlnky na boku sluší dostavníku víc než ostré hrany předchůdce. Zvlněná stylovost pokračuje v interiéru: například na palubní desce s velkou dotykovou obrazovkou. Véčko umí být šesti-, sedmi- i osmimístné – nám se zamlouvá prostřední cesta, kde mají dvojice cestujích v první a třetí řadě místa dost a dost, ale i ti ve druhé disponují každý svým samostatným sedadlem. S

velkorysým pohodlím pro sedm těl hrají jízdní vlastnosti. Dokonalý je prakticky nulový hluk od kol i sloupků. Parádní atmosféru ale přece jen něco ruší: čtyřválcový diesel se 140 kW je sice silný a i s automatem a pohonem všech kol docela úsporný, ale jak už jsme ve Světě motorů jednou psali: iluzi letu byznys třídou vrací tam, odkud Mercedes chtěl s modelem V utéct – totiž k dodávce. Šestiválec z předchozího viana byl jiné kafe. Hezké je, že čtyřválec umí auto rozparádit na letištní ranveji až ke 200 km/h. Jenže už od dálniční stotřicítky o sobě dává vědět víc, než by luxusnímu cestování slušelo. Proto už se těšíme na nový dvoulitrový čtyřválec, který si ve třídě E jen ševelí. Jenže do V dorazí až příští rok.

Spotřeba během testu 7,7 l/100 km

Vyšlo v časopisu

Svět motorů
3 / 2018 Objednat číslo Další články z čísla
Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851