Reportáž z Essenu: Jiná liga | SvetMotoru.cz
Svět Motorů

Nejčtenější a nejprodávanější
motoristický časopis

27. 12. 2013

Reportáž z Essenu: Jiná liga

Abt Golf GTI Dark: Volkswagen Golf moc výrazný není a z šedivého průměru nevystupuje ani verze GTI. „Trochu ho okořeníme,“ řekli si ve společnosti Abt a pustili se do úprav. Sadu vnějších aerodynamických prvků doplňuje tmavý lak s červenými doplňky. Výrazná jsou i dvacetipalcová litá kola s pneumatikami 235/30 ZR20 nebo čtyři výfukové koncovky. Ale to hlavní se odehrálo pod kapotou – výkon čtyřválce 2.0 TSI stoupl ze 169 na 221 kW. Maximálka je nyní 259 km/h a sprint z klidu na stovku zvládne golf za 5,8 s. To vše za 49 500 eur (přibližně 1,36 milionu korun), tedy téměř dvojnásobek ceny běžného Golfu GTI.

Fotogalerie

13 fotografií

Připadají vám současná auta fádní a slabá? Stačí si je trochu „vytunit“!

Essenské výstaviště patří každoročně na přelomu listopadu a prosince všem tuningovým nadšencům. I my jsme se vydali na 46. ročník této přehlídky. A že se bylo na co dívat! Expozice známých i méně proslavených úpravců zaplnily skvosty, které výkony několikrát převyšovaly původní modely. Mohutné spoilery, nárazníky, prahové nástavce, snížené podvozky, přepracované masky – vše je povolené. Litá kola ve všech možných rozměrech a provedeních jsme potkávali na každém rohu, stejně jako výrobce pneumatik, nových tlumičů, výfukových soustav, sání, filtrů, diodových světel nebo pořádně hlasité muziky. Našli jsme zde vše, co srdce pořádného tunera rozbuší do maximálních obrátek. Nechyběly sportovní či driftovací speciály ani řada projektů budoucnosti nebo upravené motocykly a americké hotrody.

 

 

Sdílej na facebooku
 

Archiv PDF


Přihlásit se / Zaregistrovat se
Vstup do archivu používá nový, uživatelsky vylepšený systém přihlášení. Pro vstup do archivu potřebujete jednotný účet platný pro všechny weby vydavatelství CZECH NEWS CENTER a.s.Po přihlášení pokračujte zde!

Zapomněli jste heslo?
 
 

Redakce

Adresa: Komunardů 1584/42, 170 00 Praha 7
Email: svet.motoru@cncenter.cz
Telefon: 225 977 851